Zasebnost in piškotki

ZASEBNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

SPLOŠNI POGOJI

Podlaga za varstvo osebnih podatkov je Uredba EU 2016/679 EU z dne 27. aprila 2016, ki stopi v veljavo s 25. majem 2018. Prinesla je nova pravila o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).

O NAS

Upravljalec podatkov je Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s.p., 8330 Metlika, v nadaljevanju “upravljalec”.

OBLIKE ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

Z vašimi podatki se srečamo kot:

  • neznan uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
  • hitri nakup brez registracije (zbiramo vaše podatke potrebne za dostavo in zaračunanje vašega naročila. Podatki veljajo izključno za trenutni nakup)
  • registrirani uporabnik (zbiramo vaše podatke potrebne za dostavo in zaračunanje vašega naročila. Podatki o nakupih se zbirajo v Moj račun)

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Pri hitrem nakupu zbiramo osebne podatke podatke potrebne za izvedbo nakupa in dostavo. Ti podatki so e-pošta, ime in priimek, naslov, pošta in kraj, telefonska številka, davčna številka, oznaka ali ste davčni zavezanec in oznaka prejemanja novic. Pri registraciji uporabnika shranimo poleg gornjih podatkov tudi vaše geslo za ponovni dostop.

KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH PODATKOV?

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo zaposleni v našem podjetju, ki obdelujejo naročila in pošiljajo pakete. Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam.

KJE LAHKO PREJEMNIK SPREMENI SVOJE OSEBNE PODATKE IN SOGLASJA?

Novice V vsakem e-časopisu v nogi je povezava za odjavo, kjer se lahko odjavite od prejemanja novic. Trajno bodo iz naših baz pobrisani v 6 mesecih po odjavi. Uporabniški profil na spletni strani Če želite spremeniti svoje osebne podatke na profilu, s katerim ste registrirani na spletno stran, lahko to storite s prijavo na stran in spreminjate podatke znotraj svojega uporabniškega profila. V primeru, da želite svoj profil na spletni strani, kjer ste se registrirali, izbrisati, nam to sporočite na info@oljarna-pecaric.si. V roku petih delovnih dni bomo vaše podatke izbrisali. Zaradi zagotavljanja revizijske sledi bomo komunikacijo v zvezi z izbrisom hranili še dve leti po izbrisu podatkov. Piškotki Ob prihodu na stran oljarna-pecaric.si bo uporabnik obveščen o piškotkih. Ob ogledu strani se nastavijo nujni piškotki. S klikom na besedilo Razumem! pa dovollite nastavitev piškotkov za analizo Google Analitics. Uporabnik lahko spremeni svojo odločitev z izbiro gumba Briši piškotke dalje na tej strani.

ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

  • Podatke prejemnikov, ki berejo naše novice, bomo hranili dokler bodo prejemniki brali novice oz. še 6 mesecev po njihovi odjavi.
  • Podatke prejemnikov, ki zahtevajo izbris, bomo izbrisali v roku 5 delovnih dni od zahtevka.
  • Podatki o naročilih kupcev hranimo do preklica zaradi zagotavljanje revizijske sledi.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

PRAVICA DO POZABE

Prejemniki novic se lahko kadarkoli od novic odjavijo s klikom na ODJAVI v nogi novice. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli pobrišejo svoj račun na način, da se prijavijo v Moj račun in izberejo Izbris računa. Izbrišejo se vsi podatki o registriranem uporabniku in njegova zgodovina nakupov. Hranimo samo podatke o posameznih nakupih v skladu z zakonsko zapovedjo.

POVEZAVE DO PRAVILNIKOV O ZASEBNOSTI NAŠIH PARTNERJEV

PIŠKOTKI

Spletna stran oljarna-pecaric.si uporablja piškotke, da bi vam omogočili enostavno in boljšo uporabniško izkušnjo. Uporabljamo začasne piškotke, ki se avtomatično izbrišejo z zaprtjem spletnega brskalnika in trajne piškotke, ki ostanejo shranjeni v vašem brskalniku do poteka ali pa jih lahko sami izbrišete. Informacije, ki jih zbirajo piškotki, so anonimne in ne vključujejo vaših osebnih podatkov. Obstaja nekaj zunanjih storitev, katerih piškotki se shranjujejo. Ti piškotki služijo za nemoteno uporabo različnih možnosti, ki jih ponuja spletna stran in uporabnikom zagotavljajo enostaven dostop do vsebin. Spletna stran oljarna-pecaric.si uporablja Google Analytics – storitev za merjenje obiskov.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je informacija, ki se shrani na računalniku ali mobilni napravi ob ogledu spletne strani, ki ste jo obiskali. Piškotki omogočajo preprostejše uporabo, saj shranjujejo vaše nastavitve za internetno stran (jezik ali naslov) in jih aktivirajo ob ponovnem zagonu. Na ta način so informacije prilagojene vašim potrebam in običajnim načinom uporabe. Poleg preprostih informacij o nastavitvah, lahko piškotki shranijo tudi veliko osebnih podatkov (ime, e-poštni naslov), za katere potrebujemo vašo privolitev. Če jih niste omogočili, ne moremo dostopati do datotek na vašem računalniku. Aktivnosti zbiranja in pošiljanja piškotkov uporabniku niso vidne, lahko pa v nastavitvah izbranega internetnega brskalnika izberete možnost odobritve / zavrnitve zahteve za shranjevanje piškotkov, brisanje piškotkov in spreminjanje drugih zahtev v zvezi s piškotki.

KAJ SO ZAČASNI PIŠKOTKI?

Začasni piškotki ali sejni piškotki prenehajo delovati v trenutku, ko zaprete spletni brskalnik, v katerem ste si ogledali določeno spletno stran. S pomočjo teh piškotkov strani shranjujejo začasne podatke.

Trajni ali shranjeni piškotki se shranijo na vašem računalniku in ostanejo na vašem računalniku tudi po tem, ko ste zaprli spletni brskalnik. Z uporabo teh piškotkov spletne strani hranijo podatke, da bi bila uporaba spletne strani ob naslednjem obisku enostavna, vse funkcionalnosti strani delujoče in uporabniška izkušnja optimalna. Na primer, spletne strani, ki zahtevajo vnos uporabniškega imena in gesel, si “zapomnijo”, vaš vnos, ki bo prikazan pri vsakem novem obisku. Trajni piškotki ostanejo zabeleženi na računalniku dan, mesec ali leto.

KATERE PIŠKOTKE NAŠA STRAN UPORABLJA?

 

Ime piškotka Namen uporabe Čas trajanja Storitev
PHPSESSID Funkcionalnost e-trgovine Do zaprtja seje Funkcionalnost e-trgovine
PH_HPXY_CHECK Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute force napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika. Do zaprtja seje Sistemski
woocommerce_cart_hash, woocommerce_cart_hash, woocommerce_recently_viewed Funkcionalnost e-trgovine WooCommerce Do zaprtja seje WooCommerce
wp_woocommerce_session Funkcionalnost e-trgovine WooCommerce, vsebina košarice 2 dni WooCommerce
_fbp Statistika ogledov spletne strani 3 mesece Facebook
yith_wcwl Funkcionalnost e-trgovine Moj Izbor 1 mesec YITH
ywsl_wp_session Funkcionalnost e-trgovine Moj Izbor 12 ur YITH
cookieconsent_status Funkcionalnost obvestila o piškotkih 1 leto Partner
_lscache_vary Funkcionalnost spletne strani 2 dni Litespeed
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_gid Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google Analytics
_gat Statistika ogledov spletne strani 1 min Google Analytics
Briši piškotke

KAKO UPRAVLJAM S PIŠKOTKI?

Ne nujne piškotke lahko pobrišete s klikom na gumb Briši piškotke. Če onemogočite piškotke, pomeni, da ne dovoljujete, da bi se shranjevali na vašem računalniku.Nastavitve piškotkov lahko urejate oz. spreminjate v izbranem spletnem brskalniku. Če si želite ogledati nastavitve, izberite brskalnik, ki ga uporabljate (Chrome, Firefox, Internet Explorer 7, 8, 9 in 11, Microsoft Edge, Opera, Safari) in v razdelku Nastavitve uredite nastavitve piškotkov po želji. Če boste piškotke onemogočili, določene funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale.

UPRAVLJAVEC PIŠKOTKOV

To spletno stran upravlja Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s.p.