Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI

V Oljarni Pečarič, želimo obiskovalcem ponuditi blago in storitve pod najugodnejšimi pogoji. Pri tem zagotavljamo hitro in zanesljivo dostavo. Posebno skrb posvečamo razvoju okolja, ki omogoča enostavno nakupovanje, informiranju kupcev ter spoštovanju zasebnosti in varnosti naših obiskovalcev ter uporabnikov.
Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s.p. in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko Oljarne Pečarič, urejata s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve Oljarne Pečarič ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

UPRAVLJALEC

Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s.p.
Drašiči 33, 8330 Metlika, Slovenija
Matična številka: 6276334000
ID za DDV: SI43472320

TRR: SI56 1990 6501 0379 936

Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s. p. , Metlika je vpisan v register Okrožnega sodišča v Novem mestu. Matična številka 6276334.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje, uporaba ter varstvo osebnih podatkov predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi. Priporočamo, da si preberete več o Varstvo osebnih podatkov.

Vašo elektronsko pošto bomo uporabili najmanj za posredovanje e-pošte v zvezi z oddanimi naročilo.
V kolikor se prijavite na prejemanje novic, bomo e-naslov uporabili tudi za pošiljanje novic.

Od novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na ODJAVI v nogi novice.

NAROČANJE

Oljarna Pečarič, sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v obdelavi. Po prejemu obvestila, da je naročilo v obdelavi preklic naročila ni možen.
Vse slike artiklov v so simbolične.

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.
Naročanje v naši spletni trgovini je varno in enostavno.

Do nakupa v Oljarni Pečarič pridete v naslednjih korakih:

 • v spletni trgovini izberete izdelek oz. izdelke in jih dodate v košarico
 • s klikom na ikono košarice (v obliki nakupovalnega vozička) si lahko kadarkoli med nakupom ogledate izdelke v košarici in delni znesek naročila, ki še ne vključuje stroška dostave.
 • S klikom na Prikaži košarico napredujete v košarico, kjer lahko v polje Koda kupona vnesete kodo za popust, če jo imate, in kliknete UNOVČI KUPON.
 • ob zaključku nakupa s klikom na Na blagajno, še enkrat pregledate vsebino nakupovalne košarice v VAŠE NAROČILO. Vsebino nakupovalne košarice pred zaključkom naročila še vedno spremenite s klikom na Košarica.
 • po pregledu vpišete svoje podatke za račun in dostavo, izberete način dostave in plačila.
 • vpišite svoje podatke označene z zvezdico (ime, priimek, telefonska številka, e-poštni naslov, ulica in hišna številka, poštna številka, kraj in morebitne opombe naročila).
 • če mogoče želite dostavo na drug naslov, kot ste ga vpisali zgoraj, izberite možnost Dostavi na drug naslov.
 • če želite račun na podjetje, izpolnite polje Naziv podjetja in vnesite ID za DDV.
 • če se želite registrirati, označite Ustvarite račun?
 • izberite način dostave. Dostava je možna samo znotraj Republike Slovenije.
 • izberite način plačila. Odvisno od načina plačila sledite navodilom pri plačevanju.
 • preberite Pogoje poslovanja. S kljukico v okenčku Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani se strinjate z navedenimi pogoji poslovanja.
 • nakup zaključite s klikom na gumb KUPITE SEDAJ.

Po uspešnem zaključku nakupa se pokaže povzetek naročila. Hkrati kupec prejme potrditev naročila na vneseni elektronski naslov.

PO ODDAJI NAROČILA

Kupoprodajna pogodba med Oljarno Pečarič in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše Oljarna Pečarič naročilo je bilo sprejeto!). Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Oljarna Pečarič ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak bo stranka obveščena.

Kupec prejme za svoj nakup račun v tiskani obliki, ki je priložen paketu oz. ga izda Oljarna Pečarič v primeru prevzema v poslovalnici.

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati davčno potrjen račun in ga izročiti kupcu. Oljarna Pečarič izda račun po prejemu kupnine, v tiskani obliki pa posreduje kupcu ob pošiljanju oz. odpremi blaga; v primeru plačila in prevzema v poslovalnici, račun izda trgovina Oljarna Pečarič. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

ZAVRNITEV NAROČILA

Oljarna Pečarič lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, naročilo zavrne. Prosimo, preberite si tudi poglavje Vračilo blaga!

KOMERCIALNI POGOJI

Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko Oljarna Pečarič. Kupec lahko preko Oljarne Pečarič naročeno blago prevzame, pregleda in se o naročenem blagu dodatno informira ter plača kupnino tudi na sedežu podjetja Oljarna Pečarič. Vse spletne cene so izražene v EUR in vsebujejo DDV.

VELJAVNOST PONUDBE

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, t. j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine Oljarne Pečarič.

OBDELAVA NAROČILA

Oljarna Pečarič bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu naročila. Pri izbiri opcije plačila na naš transakcijski račun bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun. V ta namen bomo med rednim delovnim časom ob 11. uri in ob 14.30 uri preverjali prilive na transakcijski račun podjetja. Redni delovni čas podjetja je vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure.

PREVZEM IN DOSTAVA

Dobavni rok prične teči drugi delovni dan po prejemu naročila oziroma potrdila o plačilu.
Kupec lahko na lastno željo naročeno blago prevzame na sedežu Oljarna Pečarič, Drašiči 33, 8330 Metlika.

STVARNA NAPAKA*

Kot ponudnik se zavezujemo izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarjamo za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvesti v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo, ali pa izdelek pošlje v prodajalno, kjer je bil kupljen. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest (6) mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je prodajalca pravilno obvestil o napaki, ima pravico zahtevati, da prodajalec odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim, brezhibnim ali vrne plačani znesek.

*Stvarna napaka se šteje, kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, ki je opisana v opisu izdelka in v navodilih za uporabo.

VRAČILO BLAGA – PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 7 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-mail in nato v roku 7-ih dni po sporočilu izdelek vrne na naslov podjetja (Oljarni Pečarič, Drašiči 33,8330 Metlika. ali izpolni Obrazec o odstopu od pogodbe in ga skupaj z izdelkom pošlje na zgoraj navedeni naslov podjetja. Tudi če v roku 7 dni od prejema blaga blago vrnete, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca izdelka, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

V primeru odstopa od pogodbe Oljarne Pečarič, Metlika nemudoma oz. najpozneje v 7 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe potrošniku vrne vsa prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 7-dnevnega roka za vračilo.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo Oljarna Pečarič, pričakujemo vaše sporočilo .

NAČINI PLAČILA

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

 • Plačilo po predračunu* (predračun boste prejeli po e-pošti). Rok za plačilo predračuna je tri (3) dni. Po poteku roka za plačilo ponudnik več ne jamči rezervacije za naročene izdelke.
 • Plačilo s kreditnimi karticami poteka prek plačilnega sistema Stripe.
 • Plačilo prek Pay Pala ali s kreditnimi karticami prek spletnega sistema Pay Pal. Plačilni sistem Pay Pal velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.
 • Plačilo ob osebnem prevzemu v naši trgovini, Drašiči 33, 8330 Metlika

*Naročilo gre v obdelavo po prejemu plačila na transakcijski račun podjetja, zato se dostava zamakne za vsaj en (1) delovni dan.

PLAČILNI POGOJI IN OBROČNI NAKUP

Vse navedene cene so v evrih in vsebujejo davek na dodano vrednost. Plačilni pogoji so odvisni od načina plačila, ki ga izberete pri nakupu.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina Oljarne Pečarič je v lasti podjetja Oljarne Pečarič, Martin Pečarič s. p. Metlika, vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje informacij s spletnih strani dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Oljarna Pečarič s. p se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na naslov Oljarna Pečarič, Drašiči 33, 8330 Metlika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Oljarna Pečarič, si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s. p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Oljarna Pečarič, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Za vsa dodatna vprašanja oziroma pripombe na pošiljko nas kontaktirajte preko telefonske številke 07 30 58 093