O nas

Oljarna Pečarič

Oljarna Pečarič je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, izkušnjami in znanjem. Vsem svojim kupcem nudi najkvalitetnejša hladno stiskana nerafinirana in nefiltrirana olja. Še posebej so priljubljena olja pridelana na ekološki način, ki jih ima oljarna Pečarič tudi največ v ponudbi. Pri Pečaričevi hiši ima oljarstvo dolgoletno tradicijo.

Oljarna Pečarič poleg vrhunskih izdelkov ponuja veliko več. Za večje in manjše skupine je na voljo strokovna degustacija olj, voden ogled kmetije Pečarič ter najem predstavitveno čudovite lesene dvorane. Na voljo sta tudi dva počitniška apartmaja v katera sprejmejo do 12 oseb.

Tradicijo, ki domačijo Pečarič v Drašičih spremlja že od leta 1937 si člani družine želijo negovati in ohranjati še dolgo v prihodnost. V oljarni Pečarič so tako leta 1990 zasadili 350 orehovih dreves ter za podkulturo dejavnosti čez 300 lešnikovih sadik. Iz plodov pridno pridelujejo hladno stiskana ekološka in druga olja. V oljarni pridelujejo 22 vrst hladno stiskanih olj. Oljarna Pečarič ima samostojno proizvodnjo, ki je oskrbljena z najsodobnejšo tehnologijo, s katero pridobivajo vrhunska olja iz suhih jedrc. V lastnem nasadu orehov in lešnikov sodeluje vsa družina od spomladi do jeseni. Vse moči združijo tako pri čiščenju nasada, pobiranju plodov, sušenju jedrc kakor tudi pri pridelavi in stiskanju olj.

Zaposleni

Martin Pečarič
direktor

Ana Pečarič
oljarka