Eko lešnikova jedrca lahko v naši spletni trgovini naročite v embalaži od 500 g ali 1000 g. Po dogovoru pa vam omogočimo tudi večje pakiranje. Uporabnost lešnikovih jedrca v prehrani je najbolj priljubljeno za peko peciv, raznoraznih vzhajanih potic, dodatek raznim jedem, lešniki pa se odlično podajo štrukljem in raznim hladnim solatam. Eko lešnikova jedrca pa so dobri za našo prebavo. Vsebuje alergen: lešnik (oreščki).
Eko lešnikova jedrca oziroma jedrca lupinarjev vsebujejo veliko zdravju koristnih snovi. V prehrani jih uvrščamo med varna živila. Lešnikova jedrca Oljarne Pečarič priporočamo uživanje ene pest na dan ali okrog 30 lešnikov dnevno. Lešniki so bogati vir vitaminov (E, B1, B2, B6, C, A, K), mineralov (K, Ca, Fe, P, Zn, Mg, Mn), fenolov, karotenov, vsebujejo nenasičene maščobe, fitosterole, beljakovine, sladkorje, vlaknine in še veliko drugih koristnih snovi. Lešniki so zaradi svoje sestave zdravju koristno živilo. Eko lešnikova jedrca v veliki meri uporabljajo v kozmetični in farmacevtski industriji. Zato je priporočljivo, da lešnike dnevno uvrščamo na svoj jedilnik. Lešnikova jedrca so izvrstna, kot samostojna jed so zelo priljubljeno suho sadje, ki se uporablja v različnih oblikah in kombinacijah. Najboljše je, da si kupimo neoluščena eko lešnikova jedrca in jih imamo vedno na razpolago sveža za zaužitje.
Eko orehova jederca -predhodne raziskave pa so pokazale, da uživanje orehov zmanjšuje znake staranja ter ščiti pred boleznimi srca in nekih oblik raka. Ugotovili pa so tudi, da samo sedem orehov, ki so razglašeni za eno od super živil, dnevno, ščiti pred številnimi boleznimi. Oreščki na splošno so od nekdaj veljali za enega najboljših živil v naravi. Ko govorimo o hrani, ki je zdrava za srce, spadajo orehi med tri najboljša živila. Orehe bi morali jesti surove, saj so v tej obliki najbolj učinkoviti. Številni ljudje se jim izogibajo, saj menijo, da so preveč mastni in redijo, toda znanstveniki trdijo, da orehi v resnici vsebujejo zdrave nenasičene maščobe.
Eko mandljeva jedrca so primerna za vsestransko uporabo v vaši kuhinji. So nepogrešljivi pri peki, lahko pa jih vključite v skoraj vsak dnevni obrok.