Bučna rolada

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 8 žlic sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 120 g mletih bučnih semen Oljarne Pečarič
  • peščica grobo mletih bučnih semen Oljarne Pečarič
  • 200 g kisle smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Postopek:

8 rumenjakov,8 žlic sladkorja-lahko tudi manj- po želji,1 vanilijev sladkor penasto umešamo, dodamo 120 g fino mletih bučnih semen, Na koncu še umešamo sneg iz 8 beljakov.
Maso vlijemo na peki papir, s katerim smo obložili pekač. Pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinjah 10-15 minut.
Še topel biskvit zvrnemo na hladen in moker prtič, odstranimo peki papir in biskvit zvijemo.

Ko ga odvijemo, ga namažemo s kislo smetano, ki smo ji dodali žlico sladkorja v prahu.
Zvito rolado posujemo z mletimi bučnimi semeni.